Det här är SÅ gott och helt fritt från allting kroppen inte ska ha såsom gluten, mjölk, konserveringsmedel och sötningsmedel. Njut!

(Ca 25 – 30 st beroende på hur stora/tjocka du gör)
5 dl mandel
2 ½ msk mandelolja
en nypa himalayasalt
5 tsk kanel
5 krm ingefära
25 nejlikor, köp malda eller mortla
5 msk honung eller agave (jag använder själv agave då jag är vegan)
10 dadlar

Kör mandeln till ett fint mjöl i kaffekvarn eller matberedare Tillsätt olja och dadlar, kör igång matberedaren och blanda. Lägg i kryddorna och saltet, kör igen. Tillsätt kryddorna och kör tills allt blanda sig ordentligt.

Tillsätt honung, börja med 1 msk och fortsätt att köra. Degen skall bli lagom ”kladdig” för att kunna tryckas ut på en plåt eller något annat. Torka gärna i torkugn på 42 grader i 24-30 timmar, tills de har blivit hårda eller i vanlig ugn på samma värme med ugnsluckan öppen. Tiden varierar beroende på tjockleken på pepparkakorna och beroende på ugnen

2014-12-06 11.25.08.

Lämna ett svar