I slutet på semestern är det lätt att börja tänka på veckan efter, jobbet kommer börja, det är dags att förbereda sig och återgå till verkligheten. Jag ser människor börja stressa redan innan semestern är slut. Man lever någon vecka i framtiden hela tiden och missar på så sätt den sista semesterperioden. Det är lätt att börja tänka på att man ska börja träna, äta rätt, ”ta tag” i ditten och datten. Gör inte det, säger jag bara. Njut av nuet. Njut av denna stund, den kommer inte tillbaka och du kommer sakna den sen. Framtiden kommer snart nog. Det finns inget att ta tag i ännu. ”Jag måste det här eller det där”. Det är lätt att slukas av tankar som dessa. Jag väljer att tänka att jag måste faktist inte alls. Däremot vill jag! Jag vill starta hösten med nya vanor, jag vill återgå till vissa saker, skippa vissa. Det är ett nytt kapitel som börjar och jag VILL.

Kosten är en sådan sak. Istället för att piska dig själv med att du slarvat och nu måste ”skärpa dig” (för hur kul är den tanken?) så tänk istället att det är helt okay att ha släppt taget under semestern för nu har du en chans att se vad du mår bra av och vad du inte mår bra av. Nu har du en chans att se hur kroppen gärna vill ha bättre vanor, vissa rutiner. Det är bra att att inte hetsa över måsten och straffa sig själv med taskiga tankar utan faktiskt se skillnaden när man valt att slarva lite en kort period. Eller lång, vem bryr sig? Nu är chansen här igen, i form av ett nytt kapitel, ny årstid. Vi kan se tillbaka och välja att starta något helt nytt!

Jag har också slarvat emellanåt, och det är helt okay! Det får mig att inse hur mycket jag trivs med att sköta min kost och mina goda vanor och att det är så jag vill känna mig och må, det är den energinivån jag vill ha och det är så min kropp trivs bäst. En påminnelse är alltid bra. Slarv är inte alltid dåligt, det kan vara precis det du behöver för att få viktiga insikter.

Jag har en vecka kvar av semestern och det verkar som att alla andra har börjat jobba för nu är det mycket mail och annat. Jag tänker inte öppna dem, jag lutar mig tillbaka ett par dagar till och njuter av att dagarna inte har någon struktur alls. Kroppen väljer själv vad den vill göra.

Vi ses och hörs snart, vi möts i ett nytt kapitel och skapar en underbar höst tillsammans!
.Aida

dalai.

Lämna ett svar