Kvällens recept finns i många varianter och jag har lekt fram en favorit!
Det är svårt att tro att det inte innehåller varken kött eller mejeriprodukter! Receptet är även lämpligt för glutenkänsliga, kolla igenom det först dock så du kan byta  ut något ifall du har någon ”länkad” intolerans som du vet om.

Det kan vara förvirrande att jag aldrig skriver mängder men det finns en tanke bakom detta. Jag själv mäter aldrig utan leker och experimenterar plus att jag vill att ni ska prova er fram och ”känna in” maten. Bara för att jag använder en viss mängd av saker betyder det inte att det faller någon annan i smaken. Så gör maten din egen, känn in, skapa med känsla.

Ingredienserna är dessa:
Vegansk färs, antingen Anammas frysta eller torkad, ekologisk som jag föredrar. Om du köper den torkade ska den blötläggas en liten stund innan den sköljs av och steks.

iMat havregrädde
Himalayasalt
svartpeppar
vitlök
ekologisk majs
färska champinjoner
Biofoods grönsaksbuljong (innehåller ingen jäst eller socker)
Paprikor (2 halvor per person)
ekologisk jasminris
olivolja
gul lök
färsk persilja
valfri sallad
cocktailtomater (till salladen)

Såhär gör jag
Dela paprikorna på mitten och ta bort kärnhuset och stammen.
Skölj riset, stek upp lite gul lök i olivolja i en kastrull och stek riset i gullöken nån minut innan du häller på vatten. Häll INTE på saltet på riset ännu, det kan göra att riset hårdnar lite och tar längre tid. Spara det till senare. Häll sedan på vatten och koka upp riset.

Skölj den blötlagda färsen eller om du har den frysta så steker du upp denna i olivolja. Stek upp champinjonerna också.

Häll upp ett par dl havregrädde i en skål, häll i ett par tsk biofood buljong, lite peppar, pressa  i en vitlöksklyfta och blanda. Häll i 1-2 tsk B-jäst (den står för den ostiga smaken men är inte nödvändig i recepts om du inte vill ha detta.) Salta om du tycker att det behövs, buljongen är salt med, så smaka av först.

Placera paprikorna på en ugnsform. När färsen är klar fyller du de sköljda paprikorna med färs, majs och champinjoner och häller på gräddsåsen, fyll på generöst. Hacka persilja och garnera och häll på lite persilja i riset senare. Häll på lite olivolja på paprikorna och sätt in i ugnen på 170 grader. Paprikorna är klara när de börjar få lite krispig yta och kanter 15-20 min, kanske längre beroende på ugnen. Jag kör varmluftsugn.

Salta riset och blanda i persiljan.

Servera paprikorna med riset och några cocktailtomater och sallad och njut!
Nu när du har testat en gång, gör om det om en vecka igen och testa lite andra varianter och mängder. Du ska se hur roligt det är att utveckla och skapa själv!paprikor

havregrädde

biofood

bjäst

jasminris

färs
Prova och återkom med hur det gått och vad du tyckte! Bjud dina vänner och visa hur goda köttfria rätter kan vara!
<3<3<3
.A

.

Lämna ett svar