”Varför detta tjat om utrensning? Kan vi inte bara äta varierat?”

Bra fråga! Svaret är dock att vad vi anser varierat är väldigt olika. I den typen av kost vi kallar ”varierat” finns det alldeles för lite näring och alldeles för mycket försurande produkter, saker vi inte är menade att äta. Den varierande kosten är den som skapat obalans i vår hälsa från första början.

En genomsnittsperson går omkring med 3-4 kg extra avföring i grovtarmen. 60-70% av immunförsvaret sitter i matsmältningskanalen. Så när vi har problem med hälsan kan du vara så säker på att problemen börjat här. Tarmarna är 8 meter långa och består av massor med veck och skrymslen där det samlas gammal mat. När vi inte dricker tillräckligt med vatten och äter mat som inte kroppen riktigt kan smälta så ligger det kvar här och börjar ruttna. Parasiter bildas. Sjukdomar uppstår. Väggarna på tarmarnas insida består av små hår, villi som de heter och dessa tar upp näring från maten. När dessa hår är förstörda på grund av sur mat och parasiter kan de inte längre ta upp näring alls.

När vi pratar om försurande mat så är det kött, mjölkprodukter, ost, kaffe, de produkter vi är mest utsatta för. Så en varierande kost som innehåller dessa saker skapar problem i våra magar. Varierande kost bör bestå av varierande frukter, grönsaker. Massor av det, så nästa gång du handlar, ge dig inte enbart på isbergssalladen, köp massor av olika gröna läckerheter, experimentera med frukter du inte ätit innan och när du tror att du äter för mycket frukt och grönt, ät mer! Se till att dricka gröna smoothies varje dag, förvandla din frukost till en exotisk fruktbricka och du ska se vad som händer med din kropp!

Det är en riktigt god idé att göra en detox då och då, det är bara att hitta en detox som passar dig och ditt liv. En detox ska inte bara rensa kroppen, den ska även ge massor av näring, så det är viktigt att göra det rätt, utan att chocka kroppen.
Fokuset ska alltid ligga på hälsa, även om målet är att gå ner eller upp i vikt. När man tar hand om sin kropp och har hälsa och livsenergi som prioritet så kommer den snygga kroppen du vill ha som en bonus! Hur blir det bättre än så!?

creating future.

Lämna ett svar