Hej vänner!

Idag vill jag dela med mig ett av mina favorittillbehör i raw food världen och jag gör det nu så ni hinner testa detta ikväll!
Inom Raw Food är det en del recept där blötläggning är en förberedelse som man kan bli ganska trött på, man står där och vill göra en god rätt och så står det ”blötlägg i ett dygn”…suck. Jag vill belysa att man inte MÅSTE göra det och det brukar faktiskt inte stå i recepten. Man måste inte, men det blir mycket godare, slätare och bättre recept. Så nu vet ni det och  livet kan återgå till att vara enkelt!

Här är min alldeles egna, supergoda variant:

4 dl cashewnötter (blötlägg över natten eller minst 4 timmar för den härliga, släta smaken. MEN vill du bara testa, kör på utan, bara skölj cashewnötterna)

2-3 msk äppelcidervinäger (jag gillar receptet liiite syrligare, så det slutar alltig med att jag har lite mer än 2.)

1 tsk näringsjäst (B-jäst finns på hälsokost och detta är frivilligt, jag tycker det blir godare och ”ostigare”. )

1-2 tsk himalayasalt

½ vitlöksklyfta (frivilligt, men det blir godare om du inte är en av dem som verkligen ogillar vitlök)

1 kruka färsk gräslök eller dill (hemma är vi osams om vilken som är godast, men jag lovar, gräslöken vinner!)

3 dl vatten (prova dig fram här, vissta gillar lite lösare sour crea, jag gillar min rätt fast)

 

Såhär ser den då ut
Cashew sour cream

 

Vad kan man då använda den till? ALLT möjligt! Man kan använda den som dip till goda grönsaksstavar, göra fyllda tomater, fylla portabellosvamp och toppa med groddar, rödlök m.m, man kan göra raw knäcke och bröd.
Det kommer dyka upp fler recept här, så stay tuned. Men prova denna och säg vad ni tyckte och framförallt, prova olika kryddningar! Cayennepeppar, svartpeppar, citronpeppar, dill, koriander, basilika..Prova och hitta en smak just Du älskar! <3

”Let food be thy medicine and let medicine be thy food”

Med kärlek,

Aida.

Lämna ett svar