Veganska, glutenfria muffins!

Det finns inget större nöje i matvärlden än att äta något supergott som samtidigt är helt befriat från dåligt samvete och dessutom nyttigt. Du vet sånt där gott som man tänker ”det här kan inte göras någorlunda nyttigt”. Det många inte vet om är att det finns en hel del sådana här godsaker och ikväll ska jag ge ett av dessa underbara recept till er! Inspirationen till dessa ljuvliga saker kommer från min mamma som lärt mig allt som är värt att veta inom matens magiska värld.

Beroende på hur stora/små muffinsformar du har blir det ca 8 muffins

4 dl bovetemjöl (hittar du inte detta, mal helt bovete själv i en kaffemalare)
1-1,5 dl kokossocker, råsocker eller agave (väljer du agave, ta mycket mindre då det är sötare)
3 små, ekologiska mosade bananer (eller två stora)
1 tsk bikarbonat
1 krm himalayasalt
1 dl russin (eller torkade tranbär, blåbär osv)
3 dl hackad ananas eller valnötter, valnötter och russin är min favoritkombo!

Sätt ugnen på 170 grader.

Mosa bananerna till en smet, tillsätt agave eller kokossocker. Blanda väl och tillsätt alla torra ingredienser och blanda till en smet. Släng i russinen och ananasen, blanda igen och häll upp i muffinsformar.

Baka i ugnen 20-35 minuter, känn på dem lite då och då. Jag gillar mina väldigt saftiga och mjuka så jag bakar inte så länge, kanske 40 min. Prova dig fram själv!
Supergott till Pukka’s te ”Love” och en mysig stund!

NJUT!
.A

Vegan cupcakes

.

Lämna ett svar