Chokladmousse, 2 personer

1/2 dl färska dadlar (använder du torkade dadlar, se till att blötlägga dem i minst 30 min innan så blir de lättare att mixa)
1/2 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver (skvätt i lite mer om du gillar vanilj lite extra)
1 tsk agave
2 avokado
3-5 msk rå kakao eller carob (har du inte detta hemma kan du använda vanlig rostad kakao men ta helst raw.
Lite valfria nötter och bär till dekorationen

Mixa dadlar, vatten, vaniljpulver och honung till en mjuk röra i mixern/matberedare. Tillsätt avokado och kakaopulver och kör igen till en krämig konsistens. Smaka av och justera om det behövs. Chokladmoussen håller cirka 3 dagar i kylen och 2 veckor i frysen. Förvara i en burk om du får något över..men risken är nog att du inte får det :)

Njut!.

Lämna ett svar