Man kan tycka att det är världens tråkigaste ämne, men det är nog så viktigt. De produkter vi använder dagligen påverkar så mycket mer än vi tror. De påverkar miljön, när alla kemikalier och skräp hamnar i vårt grundvatten. De påverkar också redan i affären när vi köper produkter som testas på djur. Det är sån sjuk, otrolig tortyr som ligger bakom och du betalar för det. Du bestämmer med dina pengar.

Men det finns en lösning, en underbar lösning som inte kräver djurtester, som inte förstör miljön och framför allt, inga allergier längre. Det är enbart naturliga produkter. Jag ska ge ett par tips idag och fortsätta på del 2 en annan gång. Det är många produkter att byta ut men tillsammans kan vi göra skillnad! Du har makten, du bestämmer med dina pengar vad du sponsrar.

1. Tvättmedel mot tvättnötter

Det finns idag en del miljövänliga tvättmedel. Alla är dock inte djurvänliga och trots att de är vänligare än andra så är det fortfarande kemikalier. Jag använder något som heter tvättnötter. De kommer från Indien och är helt naturliga. De skapar eget lödder som rengör och är mjukt och lent, inget sköljmedel behövs och de kan användas många gånger innan de behöver bytas ut. OBS. på vissa sidor erbjuds man att köpa galltvål tillsammans med tvättnötterna. Köp INTE detta. Det är galla som kommer från oxar och det är en plågsam process och helt sjukt onödigt. Köp inte detta vansinne.
Läs mer här http://www.jordklok.se/tvattnotter/tvattnotter-fran-indien-for-maskintvatt

2. Kemiska rengöringsmedel mot eget, naturlig allrengöring

Alla de städkemikalier vi använder skapar både allergier, överkänslighet och dessutom testas på djur och saboterar vår miljö. Behöver du verkligen fler argument? Det är löjligt enkelt att göra eget. Here it goes:

– 1 stor glasburk
– citronskal/apelsinskal eller båda
– 1 del ättika / 3 delar vatten. Ungefär. Det beror också på vilken styrka på ättikan du använder men det är inte jättenoga. Använd handskar, håll utom räckhåll för barn osv. Jag brukar köra starkare till badrumsrengöring.

Lägg i alla citrusskalen, häll på vattnet och ättikan och låt stå i ca två veckor i rumstemperatur. Efter två veckor kan det användas, låt det stå i kylen. Häll gärna över det i sprayflaska när det är färdigt efter två veckor. Det är supersmidigt.

Jag städar ALLT med detta. Fönster, badrum, kök, golv. Det luktar inte ättika efteråt om du låtit det stå tillräckligt länge. Även om det skulle lukta ättika just då så gör det inte det efteråt när ytan torkat.
Eftersom jag äter så mycket frukt har jag massor med citrusskal över hela tiden, så det är perfekt att använda och inte slänga detta värdefulla skal.

Prova! Det är superhäftigt och funkar klockrent. Såhär ser det ut. Fräscht va?

2014-04-24 20.16.07

Så, köp på dig tvättnötter och börja blanda rengöringsmedel. Kroppen kommer tacka dig, miljön och djuren!

.A.

Lämna ett svar