Vi ser så många artiklar och reklamer på dieter och tips på vad vi ska göra för att gå ner i vikt. 50 kg på 10 dar är ett löfte! Och se på de här före- och efterbilderna! Du kan också! Om du bara köper de och de här produkterna. Och vi köper produkterna, vi har ju testat allting annat, eller hur? Ett piller, något pulver, nåt paket med sammansatt näring i. Om du äter detta i si och så många dagar så kommer du få din drömkropp.

Men vi har testat och ett halvår senare är vi i ännu sämre form än när vi började. Varför blir det såhär?

Om ni minns mitt förra inlägg, skrev jag om människor och lathet. Jag hävdar att vi inte alls är så lata som det låter ofta. Däremot tror jag att människan är ett vanedjur som vill ta de bekvämare vägarna. Mer vinst för mindre arbete. Det är väl klart man vill! Men med vissa saker fungerar det inte på det sättet. Om det har tagit dig 40 år att sabotera din kropp med dåliga beslut, billiga halvfabrikat, näringsfattig, processad mat, kan du då verkligen realistiskt förvänta dig att rätta till alla de här felen på en vecka? Oavsett vem som lovar vad, kan jag ärligt tala om för dig att Nej..det kan du inte. Men beroende på de beslut och val du gör under en vecka kan det vara allt du behöver för att bygga upp motivation, se resultat och bygga dig en stabil bro över till där du egentligen vill befinna dig, fysiskt och psykiskt.

Du behöver bara veta varför du vill ändra din kropp eller någon annan egenskap. Det är inte självklart när man börjar rannsaka sig själv och sina önskningar. Vem är det viktigt för? Är det dig eller någon annan? Vad kommer du uppnå om du gör förändringen? Hur viktig är förändringen? Om det visar sig att du behöver gå ner i vikt för att din kompis tycker det och det är så pass viktigt för Dig att det har en 3a på en skala mellan 1-10, ja då kanske det inte är viktigt alls och du behöver jobba med acceptans och att leva ditt liv på ditt sätt, det kanske handlar om att du behöver bli bättre på att ta konflikter, att säga nej. Vad anledningen än är så är det viktigaste och första att börja med att alltid förstå sig själv och sina behov. Under mina år som “självutforskare” har jag funnit att 1 gång av 10 varit den anledningen jag först trott som legat bakom en vilja av förändring. Resten har varit något helt annat, legat och gömt sig där bakom i kulisserna i huvudet. Men när man väl tänder ficklampan och börjar leta.. är det äkta och bestående förändring som sker!

Istället för vandra bland negativa tankar som “jag kan inte” ställ frågor som “vilka fler möjligheter finns det?”
Frågor öppnar för möjligheter och ger din hjärna i uppdrag att leta fram svaren. Du behöver inte ha svaren men ställ frågan och se hur ditt tankesätt börjar ta en kreativ bana!

.Aida

.

Lämna ett svar