Men hej vackra ni!

Jag sitter på tåget och avnjuter underbart fin natur i hög hastighet. Jag har varit i mysiga Malmö och haft en föreläsning.
Idag handlade det om Raw Food och hur man mjukstartar. Varje gång jag föreläser inom detta ser jag att vi alla sätter samma krokben för oss själva. Vi vill så mycket men hinner så lite. Det är i alla fall vad vi tror. Vi har alla olika förutsättningar men vi delar alla en sak: alla vi har exakt lika många timmar per dygn. Min dag är inte kortare än din. Det som skiljer våra dagar åt är hur vi fördelar dem.

Det kan vara en poäng med att se vart tiden går. Skriv ner kategorier på de saker som du ägnar tid åt under en dag. Rita en cirkel på ett papper och fördela dagen. En tårtbit för varje kategori. Detta är ingen svår övning, bara mest för att du ska se hur många timmar som går på vad och hur stora tårtbitarna blir. Plötsligt är det inte så  himla kort dag när man ser att det faktiskt finns en ”tårtbit” för ”titta på TV och äta chips” och det är helt okay om det är så man vill ha det!. Vi har alla lika långa dagar, vi fördelar dem olika. Är man alltså inte nöjd med fördelningen måste man börja kolla på hur den ser ut och vad som får prioritet över något annat man velat göra.

Så när det gäller ens egen hälsa är vi ofta ännu sämre på det. Allt annat går före oss. Varför då?
Det är klart man inte kommer göra en förändring om man inte ser fram emot den men det som gör att man ofta ger upp är för att man inte är helt säker på varför man vill göra förändringen. Det kallas inom NLP att göra en ”ekologikontroll”. Lyckas man inte med ett mål är det väldigt ofta en fråga om att man inte vet varför man vill det och därmed blir det inte lika viktigt, det får inte samma prioritet.

Kolla över dina mål och vad du vill förändra, det kan helt enkelt vara så att det är ett gammalt, utdaterat mål som man automatiskt tror att man behöver eller vill göra. Det kan också vara så att det inte är du som vill förändra utan att du hakat på någon annans uppfattning om vad du behöver ändra.

Det tar 21 dagar att bilda ett nytt mönster.
Så kolla över vad, varför och sen håll dig till det i 21 dagar. Efter det har det blivit en del av dig!

.A

polished.

Lämna ett svar