Ordet ”misslyckande” skrämmer skiten ur de bästa av oss. Varför? Självklart för att misslyckas inte är förknippat med lyckliga och fluffiga känslor. Vad är ett misslyckande då? Och vad är dess motsats? Misslyckande och framgång? Det enda felet här är att vi delar på dessa två, vad vi än väljer att kalla dem. Båda två är en enda sak: resultat. Låt mig förklara.

1 Du får en idé
2. Du ger dig på att förverkliga den
3a. Misslyckande = gick inte som du ville
3b Framgång. = gick precis som du ville
3 är samma steg, samma sak. 3 är resultatet oavsett hur det gick. 3 säger bara till dig att den vägen du tog inte gav dig det resultatet du ville ha. Många fastnar där och slutar, ger upp. Resultatet är bara ett sätt att säga till dig: den här vägen går inte, prova en annan. Men många provar inte en annan, de lägger av och blir rädda för känslan som kommer när man vill till 3b men får 3a. Hänger du med?
Därför missar många också den fantastiska nr
4. prova på ett annat sätt som följs av…
5. få ett annat resultat. 5 kan också vara a eller b men poängen är att inte lägga vikt vid orden ”Misslyckande” eller ”Framgång”, det är bara ord med olika värderingar och tolkningar som vi har laddat dem med.
Det är såhär enkelt.
1. Idé
2. Skapande
3. Resultat (justera tills du blir nöjd)
Slut.

Ladda inte orden med skrämmande känslor. Det är viktigt att tänka på hur man använder orden och ännu viktigare att tänka på hur man laddar dem.

Enda anledningen till att du inte har det du vill ha är för att du inte tror att du förtjänar det, tror på att du kan skapa det, för att du riktar fokus åt vad andra ska tycka istället för att fokusera på skapandet. De flesta säger att de inte bryr sig om vad andra tycker eller tror men när det kommer till kritan så tänker de ändå på hur effekten av förändringen skulle få andra att reagera.

Förändring är skrämmande så, det innebär alltid att andra kommer att se, höra och känna av effekten man skapar. Och folk gillar inte när saker förändras omkring dem. Det bästa sättet att leva ett tråkigt, innehållslöst och otillfredsställande liv är genom att lägga vikt vid vad andra tycker. Det är ett säkert kort för att hålla tillbaka din kraft och skapandeförmåga. Jag är i alla fall in i märgen trött på landet Mellanmjölks dömande blickar och falska leenden som bara innebär att de säger helt andra saker bakom min rygg när jag lämnat sällskapet. Sådana sällskap har jag tagit mig ifrån. Det första symptomet var att all min energi kom tillbaka, det andra var att idéerna bara sprudlade och utvecklades, det tredje att jag fick oändligt med livslust och frihet.

Eftersom många ogillar förändringar kan du vara säker på att stödet ofta uteblir där du förväntat dig det. Det är ett bra tecken dock, då vet du att förändringen är här, att du skapar nytt, förvirrar och vänder upp och ner på den trygga boxen ni alla befunnit er i. Och du är skrämmande nära att få reda på vilka som verkligen stödjer i vått och torrt, oavsett vad de tycker.

Jag har misslyckats många gånger och jag måste säga att jag vill göra det fler gånger! Varje misslyckande har ändå alltid resulterat i framgång. Ibland har det bara varit meningen att jag skulle springa på den lärdomen, jag behövde lära mig något för att utvecklas vidare. Många gånger har det bara varit dumma beslut. Oavsett vilket har det kommit en lärdom, ett resultat och det är det enda som spelat roll. Nästa gång vet jag och då kanske jag tar ett dumt beslut igen eller så går det helt enkelt som jag vill. Om det inte gör det så testar jag en annan metod. Svårare än så är det inte, om man inte väljer att göra det svårt genom att bjuda in herr Rädsla och fru Dömande. Jag har gjort slut med det paret, de är inte bjudna till mina fester längre. Och vad gäller alla andra som inte stödjer min resa och alla förändringar jag väljer att tillföra i mitt liv säger jag bara: tack för resultatet, då är inte ni mina passande pusselbitar i denna lek, ha ett härligt liv!

Antingen gör du jobbet att göra slut med herr Rädsla och Fru Dömande eller så lider du av att alltid piskas och styras av dem.
Välj din fight och välj noga.

.A

 

.

Lämna ett svar