Du har nog hört talas om chiafrön och vad man kan göra med dem. Jag har tidigare delat recept på chiapudding men min nya variant är verkligen en riktig vinnare!

Dessa från kommer från Chiaväxten som har odlats i Sydamerika i tusentals år. Chiafrön är rika på omega 3 och fibrer av den vattenlösliga sorten som hjälper tarmarna och håller blodsockret jämnt. Chiafrön är också väldigt rika på mineraler som magnesium, kalium och zink. Sådana mineraler många idag har brist på.
Har du inte chiafrön hemma, spring ut och köp och sedan…gör denna magiska frukost (eller mellanmål)
3 msk chia
1 dl mandelmjölk (eller annan växt/frö/nötmjölk som du gillar)
Ekologisk agavesirap eller honung
ca1 krm Eko vaniljpulver
ca 1 tsk Eko citron (rivet citronskal)

Blötlägg 3 msk chiafrön under natten
(Har du inte hunnit göra det, blanda receptet med mindre andel vegmjölk och låt stå i 30 min tills fröna sväller)
Blanda chia med veg.mjölken
Blanda i agave eller honung (i tsk +/- beroende på hur sött du vill ha)
Riv citronskal (därför är det superviktigt att du har eko citroner)
Jag har i skal från nästan en halv citron, jag älskar smaken, men välj själv här hur mycket smak du vill ha. Min pudding innehåller mycket vanilj och citron, den blir superfräsch och perfekt som en uppfriskande frukost!
Häll på lite bär på toppen och voila!

Njut av din citronchiapudding!

.Aida

chiapudding_Fotor.

Kommentarer är stängda.