Kanelbullar har alltid varit min favoritbakelse. De är fantastiskt onyttiga och jag kunde äta en hel plåt själv. Sedan slutade jag äta djurprodukter och fick avsluta mitt förhållande med kanelbullen ett tag, tills jag lärde mig göra veganska sådana. Jag bröt även det förhållandet. Bara för att något är veganskt är det inte per automatik nyttigt. Jag kallar det skräpmatsveganism – massa substitut, fejkkött och andra saker med tvivelaktiga ingredienser. Sen kom detta in i mitt liv. Raw kanelbullar! Jisses, min kärlek är tillbaka, uppgraderad och naturlig.

Raw kanelbullar

Dela några bananer på hälften, alltså på längden. En sådan halva blir en bulle, så räkna ut hur många du vill ha.

Ställ in halvorna i torkugn eller vanlig ugn på lägsta möjliga värme. Vanlig ugn har ofta 50 grader, så sätt den på 50 grader med luckan öppen, då får man ungefär de magiska 40 graderna som raw food tillåter.

Torka tills de blir lite sega och något torra på ytan, nu är de medgörliga och kan böjas. Vill du ha större bullar så rullar du med fler bananhalvor bara

Mixa några dadlar (glöm inte ta ut kärnan!) med kanel, vanilj och/eller kardemumma med en liten skvätt vatten.
Du ska få en seg röra, inte flytande. Vill man ha lite att tugga på kan man hacka lite mandel och ha i dadelröran eller som topping ovanpå.

Smeta in dadelröran på bananhalvorna och rulla dem.
There you have it – raw kanelbullar!

Naturlig sötma, enbart frukt, fantastiskt!
Njut och show some love, dela till alla som gillar kanelbullar men vill ha ett nyttigare alternativ!

 .