I helgen var jag i skogen och kom hem med mat, näring och natur. Nu har jag massa underbara saker liggandes i blöt. Jag ska torka björkblad till té, mixa marskrosblad, göra dryck av tallbarr och torka nässlor. Naturen ger ett överflöd av allt vi behöver. Näringsboost på gång. Lycka! Tallbarr har mycket mer C-vitamin än citrusfrukter och är superbra för de som nu känner av pollenallergier, det fungerar givetvis lika bra på andra allergier också, det är höga C-vitaminhalter man är ute efter bland annat. Tallbarrsvatten hjälper många och de hjälper snabbt, så det är dags att börja nu om du lider av pollenallergi.

Jag använder mig av naturen så mycket som möjligt. Crémerna nedan är min fantastiska mammas verk. Raw, naturliga, eko och det enda jag använder på min kropp utöver naturliga, kallpressade oljor. Jag borstar tänderna med kokosolja och tea tree-olja, min deo är kokosolja, tea tree och bikarbonat. Jag respekterar och älskar min kropp, därför utsätter jag den inte för gifter och skräp. Min filosofi är att om du inte kan äta produkten bör du inte heller ha den på kroppen. Det finns fortfarande områden att förbättra och det är så roligt att upptäcka och skapa!

Lika mycket som vi behöver näring i kroppen behöver vi använda näring på kroppen. Huden absorberar allt på 26 sekunder, så när du smörjer in dig med skräp går skräpet in i blodet så snabbt. Naturen ger. Ta tacksamt emot.

Rengör dina vilda, ätliga växter i en skål med vatten och några droppar ättika i. Har du inte ättika hemma kan du ha vinäger. Låt stå en stund, allt från 15 min till ett par timmar beroende på vad som passar dig.

Tallbarrsdryck
Plocka av några tallbarr och lägg i dem i en kanna vatten. Låt stå över natten eller ett par timmar och sedan drick under dagen.

Björklövsté
Tvätta löven enligt anvisningar ovan. Torka bladen på 40-50 grader i torkugn eller vanlig ugn.
Plocka de fina, nya löven (innan midsommar).
Björklöv är milt urin- och svettdrivande. Underlättar vid blåskatarr och urinvägsinfektion samt balanserar urinens surhetsgrad. Téet är superbra för njurar och urinvägar och är antiinflammatorisk och bakteriedödande.
1-3 msk björklöv per kopp.

Nässlorna kan du torka på samma sätt och mixa till ett pulver i en kaffekvarn och tillsätta i dina smoothies.
Annars kan du göra

Nässelsoppa (1 port)
ca 1 liter nyplockade nässlor (fungerar även med spenat)

1 pressad apelsin (saften)
ca. 0,5 liter vatten
4 bitar blötlagda, eko soltorkade tomater
1 dl gröna ärter
1 tomat
1 liten rödlök
lite himalayasalt
ca. 1,5 tsk vegetarisk, eko buljong
ca. 1 tsk tamari
(för lite hetta kan man tillsätta tabasco eller cayenne)

Mixa allt utom ärtorna och löken till en slät soppa. Häll över i en kastrull och smaka av. Häll i ärtorna och rödlöken. Värm på väldigt låg värme och rör om ofta tills soppan är fingervarm (raw food ca. 42 grader). Då bevaras alla näringsämnen och soppan är fortfarande värmande på grund av kryddningen.

 

Det är förresten nymåne, sätt nya intentioner för månaden som kommer. Den mörka natten är det enda sättet att växa. Nu börjar en ny cykel. En av mina intentioner för den kommande månaden blir att ta hand om kropp och själ extra mycket.

 

2015-05-17 19.18.03

2015-05-17 23.11.25 2015-05-17 23.11.46 

.