Hej där ute i hösten!
Jag sitter här vid datorn efter mitt yogapass, dricker bananmjölk och lyssnar på klassisk musik. Njuter av en höstmorgon helt enkelt! Det slog mig att jag inte delat med mig av bananmjölksreceptet och all den näring bananer har, så jag ska genast åtgärda det med ett inlägg på hemsidan!
Det bästa med att äta en djurfri kost är de ändlösa mjölksorterna! Det finns mjölk på nötter, mjölk på frön och en av mina favoriter: bananmjölken! Bananer är fortfarande otroligt underskattade.

Innan jag ger er mitt fenomenala recept på ”bananmjölk” vill jag berätta varför bananer är superbra för dig.
De har massvis med kalium och kalium är superviktigt för syra/bas-balansen i kroppen. Det är också viktigt för njurarnas och musklernas funktion. Jag har tidigare skrivit om PH-värdet och vill du vara noggrann med din syra/bas-balans, se till att göra bananer till en god vän. Ni som har högt blodtryck har stort behov av kalium då det är blodtryckssänkande.

Vad händer vid brist på kalium i kroppen?
Vanliga sätt att få brist på kalium är om man får i sig mycket natrium (som också är blodtryckshöjande) men även om man tränar hårt och svettas mycket.
När man har brist kan man få diarré, hormonstörningar, kräkningar och njurproblem.

(Utöver kalium så har bananer massor med B-vitamin, järn och C-vitamin)

Här är intressant läsning för dig som vill veta mer om kalium
http://www.nymedicin.com/news/1998/09/22/Kalium_i_kosten_forebygger_stroke.html

Kalium (K)

I alla fall, kort näringslära men ni måste testa detta:
4 bananer
5-6 dadlar
halv tsk vanilj
8 dl-1l vatten beroende på hur tjock du vill ha drycken

Många gör inte nöt- eller frömjölkvarianterna för att man behöver en high-speed mixer för det, annars blir det helt enkelt inte så bra men denna kan nästan vilken mixer som helst göra! Och det tar verkligen ingen tid alls.

Bananerna är bäst när de har börjat få små bruna prickar på sig, då är de lättast att smälta och de har massor med aktiva enzymer!
Det smakar som bakelse i flytande form och det kommer verkligen gå hem hos de små. Plus att det är supernyttigt!

Ha en superbra dag!
.Aida

2014-10-13 08.35.57

 

 .

Lämna ett svar