Den här metoden heter Saltvatten Flush och är en gammal yogisk metod för att rensa ut tarmarna och bli av med slaggprodukter som ligger kvar. Många tror fortfarande att tarmarna klarar av att rensa sig själva med dagens matvanor kan de inte göra det därför att en hel del av de ämnen vi äter idag kan inte kroppen känna igen och vet inte hur den ska hantera.

Saltvatten Flush är ett skonsamt sätt att skölja igenom tarmarna utan att behöva gå bakvängen såsom tarmsköljning, med det sagt inte att det har samma effektivitet. Däremot ska varken denna utrensning eller tarmsköljning göras mer än 7 dagar i sträck för då rubbar vi tarmflorans bakterier.

Fördelar med att rensa ut tarmarna

Om du känner att energin är låg, du lider av olika sorters magbesvär, inte går på toaletten tillräckligt ofta (1-3 gånger per dag) eller går för ofta, har huvudvärk, känner dig ”dimmig” och nere så är dessa bara några få av otroligt många symptom som kan härledas till en dålig funktion i tarmarna. Har du till exempel svårt att gå ner i vikt, eller blir lätt uppblåst, eller har du svårt att gå upp i vikt kan du ha parasiter. De flesta människor som äter en standardkost bär på 2-4 kg slaggprodukter och avföring i tarmarna som inte rensas ut av sig självt. Det ligger där och bildar parasiter och kan göra dig sjuk. Speciellt om du inte låter kroppen vila genom att ta en dag av fasta då och då. 
Så det finns ett par alternativ och Saltvatten Flush är ett av dem.

Saltvatten Flush-receptet

Det här ska göras direkt på morgonen på tom mage och är perfekt att göra under en fasta men inte ett måste. Det är dock ett måste att göra direkt på morgonen på tom mage.

Blanda 1 liter varmt vatten med 2 tsk himalaya salt (ja det måste vara himalayasalt)
Inte varmt från kranen(!) Koka upp och blanda hälften varmt, hälften kallt från kranen, så det har en ljummen/lite varm temperatur.

Blanda väl med saltet och drick hela blandningen. Det kan vara svårt att få ner men det är lättare ju fler gånger du gör det.
Vätskan kommer inte absorberas i kroppen utan bara passera rakt igenom tarmarna och du kan känna hur det låter och gurglar i magen. Magen kommer komma igång ganska fort, det kan dröja upp till en halvtimme för vissa men ett hett tips är att hålla dig i närheten av en toalett under den här tiden och hela förmiddagen för tarmarna kommer ha storstädning efter att du druckit denna blandning. 

Du kommer känna dig väldigt utrensad efteråt och fortsätt gärna några dagar men inte fler än 7 på rad. Om du äter mycket raw food och vegansk (hälsosam, växtbaserad) kost behöver du inte göra detta lika ofta.

Jag vill också påpeka att detta inte är ett sätt att rensa ut konstant dålig kost men ett bra sätt att starta om sin kropp och göra sig av med toxiner.

 

Har du provat Saltvatten Flush?