Jag har sagt att jag ska skriva om min morgonrutin och vilka tillskott jag äter, det jag kallar min vitaminrutin men jag får krypa till korset och be om ursäkt för att jag inte gjort detta ännu.
Det jag alltid pratar om och har skrivit om är att jag varje morgon tar mitt citronvatten. En vanlig fråga är om jag slutat dricka kaffe och alkohol, jag vet inte varför det hänger ihop men oroa dig inte, du behöver inte ge upp kaffe eller ditt fredagsvin bara för att du börjar bry dig om din morgonrutin. Det är faktiskt ännu viktigare att du hjälper ditt PH-värde om du vill fortsätta dricka ditt kaffe och ditt fredagsvin, så gå inte på den här myten att man måste sluta med allting man gillar bara för att man börjar bry sig om sin hälsa. Det går att balansera på ett sätt som passar dig och det är tusen gånger bättre att göra så än att inte göra något alls, eller hur?

Jag dricker kaffe. Jag dricker alkohol också. Jag äter lagad mat, inte bara raw food. Vissa kanske tycker att jag snackar skit när jag pratar om hälsa men samtidigt dricker kaffe och en öl ibland. Andra tycker det är befriande att man faktiskt kan balansera det och inte behöver pekpinnar. Oavsett vilken sida du tillhör så är kunskap=makt och medvetenhet=frihet.

Så idag ska jag i alla fall på begäran berätta om vad jag ger min kropp för näring i form av tillskott. Många har frågat mig om diverse juicedetoxer som man köper i pulverform eller lådor. Jag känner till dessa och jag blir dagligen erbjuden att sälja de här. Jag säger dagligen nej och pekar ut den farliga citronsyran, pastöriseringen och diverse kemikalier i dessa produkter.

Jag är supernoga med vilka märken jag tar. Jag har tyvärr slutat sälja tillskott i studion, jag köper mina på Bodystore. Jag har länkat produkterna i varje bild, så bara klicka på bilden. Dessa är märkena jag rekommenderar och även märket Holistics. Det finns många bra där ute men det finns mycket skräp, så se upp för det. Jag älskar verkligen Great Earth och försöker köpa det mesta från dem.

 

 

 

 

När är det viktigt att ta tillskott?

Vissa tillskott är viktigt att ta jämt, såsom Magnesium då detta inte återfinns i de doser det bör längre i våra jordar.
D-vitamin bör man ta september-april.
C-vitamin varje dag och i höga doser under förkylning, hård träning, stress m.m.
MSM tar jag i mitt vatten varje dag. 
Svavel är en viktig del i kollagenprotein och har betydelse för broskets, benstommens, blodkärlen, tandköttet, huden samt tändernas normala funktion.

På morgonen till mitt citronvatten tar jag D- och C-vitamin. I mitt vatten har jag också MSM för det tas bäst upp tillsammans med c-vitamin. Jag har det även i mitt vatten resten av dagen.

På kvällen tar jag magnesium innan jag går och lägger mig.

Jag dricker också bikarbonat på kvällen innan jag lägger mig för att hjälpa PH-värdet balansera sig. Klicka på länken för att läsa mer om det, jag har skrivit tidigare om PH-värde och varför bikarbonat är bra.

Så när jag slarvar med min vitaminrutin och bara kör på får jag förkylningar som alla vanliga dödliga. Då vet jag att immunförsvaret inte har alla de verktyg de behöver och att min kropp inte är stark nog. Det händer 1 gång på flera år men kom ihåg att man inte ska leva med återkommande förkylningar, huvudvärk, magont och sådant som de flesta tror är normalt liv. Dessa är tecken. Lyssna på kroppen!

Jag rekommenderar verkligen att läsa Stig Bengmarks artikel om D-vitamin.

Jag tränar mycket och som tidigare utbränd hade min kropp verkligen urlakats på näring. Även om jag hade en väldigt bra kost så behövde jag extra höga doser då stress sätter hög press på kroppen och förbrukar mycket mer. Det är inte ovanligt att man går upp mycket i vikt eller rasar i vikt under stress. Har du känt att din vikt är obalanserad och att du tappat eller lagt på dig mycket under en kort tid bör du kolla upp dina värden.

De flesta förstår C- och Dvitamin men mineraler såsom magnesium är fortfarande lite luddigt. Den här texten från Hälsosidorna förklarar superbra:

Symptom vid brist 

Symtom på brist av magnesium kan vara: benskörhet, huvudvärk (migrän), muskelsvaghet, kramper, matsmältningsproblem, hämmad tillväxt, nervproblem, ångest, depression, beteendestörningar, störningar i hjärtfunktionen, hjärtklappning, njurproblem, sömnproblem (som att vakna för ofta och för tidigt), trötthet, irritation, ”Restless legs” (kramper i benen), handskakningar, darrningar, stickningar, domningar, tics, migrän/huvudvärk, minnesproblem, astma, sötsug, förstoppning m.fl. 

Brister är även kopplade till det metabola syndromethögt blodtryckhjärt- och kärlsjukdomar, höga värden av det onda LDL-kolesteroletDiabetes och Övervikt genom störd insulinkänslighet, se insulin

Därtill ökar risken för inflammationer och cancer vid brist på magnesium.

Vid brist finns även kopplingar till ett flertal övriga sjukdomar: PMS, ADD/ADHD, Autism, Alzheimers, Parkinson, Fibromyalgi, Ätstörningar som Bulimi och Anorexi, Alkoholism, Tarmsjukdomar som IBS, Crohns sjukdom och Ulcerös kolit, Njursten, Sköldkörtelproblem (se hormon T3 och T4) m.fl. 

Skapa nu din egen vitaminrutin och välkomna energi och livshälsa!
.Aida