Du kanske har läst mitt inlägg om citronvatten på morgonen. Om du inte har gjort det eller känner till de många fördelarna kan du läsa om det här.

Jag ska nu bjuda på en version 2.

På morgonen när jag kliver upp sätter jag igång vattenkokaren direkt, sedan pressar jag en citron och häller ner det i en mugg tillsammans med lite kallt vatten. När vattnet kokat upp häller jag det heta vattnet i muggen. Sedan strör jag på ett tunt lager ekologiskt cayennepeppar på min dryck och slänger i ett sugrör.
Det kalla och heta vattnet blandar jag för att inte ta ljummet vatten ur kranen. Ni som dricker citronvatten på morgonen tar ljummet (kroppstempererat) vatten så gör samma sak här. Man kan göra lite varmare men inte hett.

Sugröret använder jag för att inte syran ska fräta på mina tänder. Om du inte använder sugrör är det helt okay, skölj bara munnen efteråt med vatten och spotta ut.

Såhär funkar det:
Om du idag redan drickar citronvatten så känner du till att citronvatten balanserar kroppens PH-balans. Det gör även denna variant med cayennepeppar. Det varma vattnet med citron och cayennepeppar stimulerar levern som är kroppens största utrensningsorgan. Det kickar också igång matsmältningssystemet. Levern utsöndrar urinsyra och skapar galla för att på ett säkert sätt ta ut toxiner/gifter ur kroppen. När du är noga med att hålla levern och matsmältningen ren kan du undvika många sjukdomar. Många lider av en rubbad balans i levern och den blir full av toxiner och kan inte längre sköta utrensningen i kroppen på ett normalt sätt.

I förra inlägget skrev jag om citronens alla hälsofördelar. Det är en naturlig ”utrensare” och har hög C-vitaminhalt. C-vitaminen förvandlar toxiner till ett ämne som kan göra sig av med. Citroner har massor med antioxidanter och elektrolyter samt kalium, kalcium och magnesium. Citronen stimulerar leverns naturliga enzymer och syresätter kroppen.

Cayenne stimulerar cirkulationssystemet genom att öppna kapillärerna och underlättar matstmältningen. Cayennepeppar värmer kroppen inifrån och startar igång förbränningen.

Detta är världens bästa morgondryck och är en riktig energikick som lätt överträffar både grönt och svart té och kaffe. När vi vaknar på morgonen är kroppen redan uttorkad efter så många timmar utan vätska. Så det är en ganska dålig idé att dricka kaffe eller annat vätskedrivande. Den varma citronen och cayenepepparn däremot ger kroppen vätska, vitaminer och en riktig kickstart på dagen!
Vänta 15 minuter innan du äter efter att du druckit detta elixir så att det kan göra underverk i din kropp!
Och som alltid: använd dig av ekologiska citroner och kryddor.


Love & Light
.Aida

 

cayennewatertext_Fotor_Collage_Fotor

.